Ianis Hagi, criticat dur după Alaves – Real Madrid. A atins mingea de 9 ori: ”E fotbalist datorită numelui de familie”

de: Beatrice Dumitru
22 12. 2023

Ianis Hagi a început din postura de rezervă și a jucat doar 35 de minute în Deportivo Alaves – Real Madrid, 0-1. Dar prestația lui a fost de coșmar. Românul a pierdut toate baloanele, iar fanii echipei au pus tunurile pe el la finalul partidei. Cum l-au numit aceștia.

Ce a făcut Ianis Hagi în meciul cu Real Madrid

Alaves a rezistat în prima repriză cu Real Madrid și a fost 0-0 la intrarea la cabine, apoi, la scurt timp după pauză, ”Galacticii” au râmas în inferioritate numerică, după ce ăn minutul 54, Nacho Fernandez a văzut direct caronașul roșu. Ianis Hagi a intrat pe teren în minutul 59, dar nu a reușit să iasă în evidență și să-și ajute echipa.

Ianis Hagi a atins balonul doar de nouă ori în cele puțin peste 30 de minute jucate, a reușit un dribling și a câștigat un duel la nivelul gazonului, însă doar două dintre cele cinci pase încercate de el și-au găsit ținta. A fost a 14-a apariție a internaționalului român în La Liga, reușind doar un assist.

Ianis Hagi, jucătorul lui Deportivo Alaves. Sursa foto: Profimedia

A fost introdus pe teren ca element surpriză, dar nu a jucat bine. Nu i-a oferit lui Alavés ceea ce avea nevoie, nici măcar în superioritate numerică, și a fost depășit în repetate rânduri. El trebuie să ofere mult mai mult după pauză„, au notat spaniolii.

Ianis Hagi, criticat dur de fani

Pentru prestația din meciul cu Real Madrid, Ianis Hagi a fost notat cu 6,0 pe Flashscore, fiind unul dintre cei mai slabi jucători de pe teren, în timp ce pe Sofascore, el a fost notat cu 6,6. Nici fanii nu l-au menajat deloc și după meci l-au criticat dur pe rețelele de socializare.

”Meciul era echilibrat când pe teren a intrat o calamitate, un zero precum Ianis Hagi. Despre el se spune numai că este «fiul lui…». A ratat multe pase simple, a trimis o centrare în înaltul tribunelor”, a scris un fan al lui Deportivo.

Citește și: Britanicii sunt uimiți de Ianis Hagi. Anunțul care îl va bucura: schimbă iar echipa?!

”Îmi pare foarte rău pentru Ianis Hagi, dar nu înțeleg de unde vine. Ușa și la revedere, la Deportivo Alaves nu poți permite cuiva să nu alerge pentru a se apăra.” /” Ianis Hagi este fotbalist datorită numelui de familie, nu? Ce nătâng!” / ”Hagi n-ar trebui să mai intre în vestiar”, au fost doar câteva dintre mesajele suporterilor basci.

De când a ajuns la Alaves, Ianis Hagi a înscris două goluri, ambele în Cupa Spaniei, contra unei echipe de liga a șaptea.

Ianis Hagi, cu gândul la EURO 2024

Dacă la echipa de club nu a arătat o formă foarte bună, Ianis Hagi este pe val la naționala României, cu care s-a calificat la EURO 2024. El a marcat un gol în meciul cu Israel și chiar dacă mai este aproximativ o jumătate de an până la turneul final, in ternaționalul român și-a lăudat coechipierii de la prima reprezentativă și și-a pus în gardă adversarii.

Eu simt că avem mult talent și cred sincer că încă nu ne-am atins potențialul maxim. Cred că nici Europa nu ne cunoaște, dar simt și sper că o va face vara viitoare. Vom continua la fel, cu muncă și modestie, cu unitatea și coeziunea grupului, și așa vom reuși să trecem de grupe. La vară vom fi pe scena fotbalului european și va trebui să demonstrăm că avem valoare”, a declarat Ianis Hagi în urmî cu câteva zile, pentru pentru FRF.ro.

Citește și: Primul atac la adresa României după calificarea la EURO 2024. Ianis Hagi, luat la ochi: ”Nu e la fel de bun ca tatăl său”

România face parte din Grupa E la EURO 2024, alături de Belgia, Slovacia și  câștigătoarea play-off-ului B, unde sunt meciurile: Israel – Islanda și Bosnia – Ucraina.